Vin"Guderne trækker ikke fra et menneskes tilmålte levetid de timer, der gik med et godt glas vin blandt venner", siger et assyrisk ordsprog.

Vinguden Bacchus - i den danske tegner Per Christensens streg - byder velkommen til en stund i selskab med denne fascinerende gudedrik.

 


Siden 1994 har Vinbladet lagt sider og tryksværte til en række artikler om vin og vindistrikter fra Sydafrikas bjerge over Australiens lykkelige dale til den spanske højslette. Vinbladet, der udgives af chefredaktør Peter Vinding og Elsebeth Lohfert, har kæmpet sig frem til en position som det førende danske vintidsskrift, der koncentrerer sig om vin som stofområde (vinbladet@vinbladet.dk).


I samarbejde med medicinalfirmaet Pfizer A/S, der har sit forretningsmæssige centrum på 42. gade på Manhattan, blev der i årene 1995-96 udgivet to små bøger. Den første bog - En dråbe af USA... - focuserede på de mange gode, amerikanske vine. Den næste bog - Et nip af USA... - tog sit afsæt i USA som landet, hvor cocktailens vugge stod.
Erfarne rejsende medbringer altid en nødhjælpskasse på ture til mindre civiliserede dele af kloden. Kassens indhold af gin, vermouth, is, citron, en shaker og et cocktailglas gør det muligt for den rejsende, der er faret vild, at tage sin nødhjælpskasse frem og begynde at lave en Dry Martini. Uanset hvilken afkrog af verden den uheldige turist end har vovet sig ud i, vil arbejdet med den kendte drink med garanti få en amerikaner til at dukke op med sin version af den rigtige måde at blande en Dry Martini på.


En række tankevækkende og sjove danske citater fra vinens univers har været et af mine samle-objekter i årevis. Projektet med at samle nyttige links til vinens verden er til gengæld af helt ny dato. Gode citater og spændende links modtages med tak på Erik@skovenborg.dk.Erik Skovenborg Hjemmeside <http://www.skovenborg.dk/>