Wine and Health - Lectures
AALBORG Stiftstidende torsdag 11. marts 1999
|
 |
Siden 1985 har kalenderen været fyldt med aftaler om foredrag med
vin og helbred som emne:
- Vin som medicin (heldagskursus for Lægekredsforeningen for
Århus Amt 22. okt. 1999)
- Vin - en hjertestyrkning (aftenkursus for Folkeuniversitetet, Ålborg
5. okt. 1995)
- Rødvin og iskæmi (foredrag for læger inviteret
af Pfizer, Gentofte 5. oktober 1999)
- Moderat alkoholindtagelse og hjerte-karsygdomme (Aarhus Aros Rotary
Klub l. dec. 1997)
- Vinens medicinske historie (Uni-Banks Vinklub, Århus 10. febr.
1994)
- Vin og kvinder (kursus for Sammenslutningen af danske Lægesekretærer,
Århus 30. nov. 1999)
- Alkohol, fest og glæde (aftenmøde i Ernæringsselskab
Vest 2. nov. 1994)
Et foredrag vil typisk vare omkring 45 minutter efterfulgt af tid til spørgsmål.
Alle foredrag er ledsaget af flotte – og undertiden morsomme – lysbilleder.
De vinøse emner spænder vidt:
- Vinens vej fra mark til bord gennemgår i store træk hvad
der sker undervejs fra drue til vin.
- Vin og polyfenoler fortæller om de interessante stoffer i rødvin,
der er gode antioxidanter.
- Vin - en hjertestyrkning opridser vinens indflydelse på de
processer, der fører til åreforkalkning.
- Vin som lægemiddel fortæller bredt om vins gavnlige rolle
i en række sammenhænge.
- Vin og kvinder handler om vin, hormoner, brystkræft og osteoporose
samt vin og erotik.
- Vin som gift har vinens mange bivirkninger ved overdosering som emne.
Et vinforedrag munder oftest ud i en vinsmagning til det efterfølgende
traktement med vægten lagt på at præsente såvel kendte,
klassiske vine som spændende, nye vintyper fra nær og fjern. Selve
vinsmagningen slutter altid med en blindsmagning som underholdende og tankevækkende
indslag.